SkyGini
עברית
אנגלית

הזמנת כרטיס טיסה לברלין

ברלין מככבת כבר הרבה זמן ברשימת הערים הכי מגניבות בעולם. אם תעלו על טיסה לברלין, תנחתו בעיר שיש בה אווירה קוסמופוליטית כייפית, המון פארקים שבימי שמש כולם משתזפים בהם, מסעדות ובתי קפה נהדרים במחירים מצחיקים וקניות מעולות. בברלין יש גם סצנה תרבותית חדשנית ויוצאת דופן, מוזיאונים וגלריות מצויינים ואתרי זיכרון שמתמודדים בצורה מעניינת ומצוינת עם עבר לא פשוט. כל ביקור בברלין הוא חוויה נפלאה בלי אף רגע דל.

איך מוצאים טיסה לברלין?

די פשוט למצוא טיסה לברלין במחירים נוחים כי יש מגוון די גדול של אפשרויות. יש טיסות ישירות של אל על, של איזי ג'ט ושל רייאנאייר. כולן טיסות לואו קוסט, שהכרטיס הבסיסי שלהן לא כולל מזוודה, אך הן לרוב במחירים נוחים. מלבדן פועלות גם טיסות שכרלברלין במשך כל השנה. הטיסות שמגיעות לברלין נוחתות באחד משני שדות התעופה הבינלאומיים של העיר: טגל ושונפלד.

הגעה משדה התעופה לעיר

אם עליתם על טיסה לברלין, סביר להניח שתנחתו בשדה התעופה שונפלד שנמצא במרחק של 18 ק"מ בלבד ממרכז ברלין וההגעה ממנו לעיר קלה ונוחה. ניתן לעשות זאת בכמה דרכים: המהירה ביותר היא רכבת Airport Expres, שנוסעת כל חצי שע משדה התעופה למרכז העיר ועוצרת בכמה מהתחנות המרכזיות של ברלין. אפשרות נחה נוספת היא לנסוע ברכבת S-bahn שמהווה חלק ממערך התחבורה הציבורית המעולה של ברלין ומגיעה אף היא משדה התעופה לעיר. יש גם כמה קווי אוטובוס שמחברים מהשדה לעיר. מונית היא כמובן הדרך הנוחה ביותר לנסו ישירות למלון שלכם בעיר והיתרון בברלין הוא שמחיר המוניות לא גבוה.
משדה התעופה טגל ניתן לקחת אוטובוס שאטל הנקרא Jet Express. יש לו כמה קווים, כל אחד מהם מגיע ליעד אחר במרכז העיר. האפשרות הנוספת היחידה היא לקחת מונית. אין רכבות מטגל למרכז ברלין.

אטרקציות מרכזיות בברלין

• בניין הרייכסטאג המשוחזר – בניין הרייכסטאג שימש כקום מושבה של ממשלת גרמניה משנת 1894 ועד שנשרף בשנת 1933. אחרי איחוד גרמניה ב-1990 שופץ הבניין בשחזור שנמשך כ-10 שנים ואחריו חזר לשמש כמקום מושבו של הפרלמנט הגרמני. גולת הכותרת של הבניין היא הכיפה שלו, העשויה זכוכית ומראות ואליה ניתן לעלות כדי להתרשם ממנה וממראות קו רקיע של ברלין. שימו לב שיש להזמין כרטיסים מראש באתר הרייכסטאג ואי אפשר לקנות כרטיסים במקום.
• שער ברנדנבורג – אולי סימלה הידוע ביותר של ברלין, זהו שער שנבנה בסגנון או-קלאסי ע"י המלך פרדריק וילהלם השני בסוף המאה ה-18. בזמן המלחמה הקרה, כאשר ברלין היתה מחולקת סימן השער את קו הגבול בין מזרח למערב וחומת ברלין סגרה אותו. לאחר שנפלה החומה בשנת 1989, נפתח שוב השער והיום הוא מסמל את אחדות גרמניה.
• אי המוזיאונים – האי של נהר שפרי (Spree) ידוע יותר בשמו אי המוזיאונים והוא אתר לשימור עולמי של אונסקו. על האי ממוקמים כמה מהמוזיאונים הותיקים והחשובים ביותר של ברלין. המוזיאון הישן – Alts Museum – מאכלס את אוצרות הכתר הגרמני. המוזיאון החדש – Neues Museum – נהרס במלחמת העולם השנייה ונפתח מחדש ב-2009, כשהוא מאכלס את האוספים הנרחבים של עתיקות מצריים, אוסף הפפירוסים ואוסף של עתיקות קלאסיות. הגלריה הלאומית הישנה מציגה אוסף אמנות נאו-קלאסית ואמנות אימפרסיוניסית. מוזיאון בודה (Bode) מציג אוסף של אמנות ביזנטית ואסף פסלים גדול מימי הביניים ועד למאה ה-18.
אבל אם יש לכם זמן או סבלנות לבקר רק במוזיאון אחד באי המוזיאונים, אל תפססו את מוזיאון פרגמון המרשים בו מוצגים שחזורים בגודל אמיתי של מקדש פרגמון היווני ושל שער אישתר שהיה אחד משעריה של העיר בבל. בנוסף לאלה יש במוזיאון אוספים של עתיקות מיוון, ממסופוטמיה ומארצות האיסלם.
• צ'ק פוינט צ'רלי, השער והמוזיאון – צ'ק פוינט צ'רלי היא נקודת המעבר הידועה ביותר בין מזרח ומערב ברלין בתקופת המלחמה הקרה. ברחוב אפש לראות את עמדת הגבול של הצבא האמריקני במקום. במוזיאון הקטן שלידה יש תצוגה מרתקת המגוללת את סיפורם של התושבים שחיו תחת השלטון הקומוניסטי של מזרח ברלין ואת הדרכים בהן ניסו לברוח ולערוק למערב.
• שרידי חומת ברלין – חומת ברלין הפרידה בין מערב ומזרח ברלין משנת 1961 ועד שהופלה בשנת 1989. גובהה של החומה היה 4 מטרים ואורכה 155 ק"מ. היא חצתה 55 רחובות בעיר, היו בה 293 מגדלי שמירה ו-57 בונקרים. היום לא נשאר הרבה מהחומה ובאתר הזיכרון לחומה שומרו כ-1.4 ק"מ ממנה, כתזכורת לתקופה חשוכה שחילקה את העיר ואת אירופה כולה.
• המוזיאון היהודי ואנדרטת השואה – מבנה המוזיאון היהודי של ברלין הוא אחד הבולטים והמיוחדים בעיר. הוא תוכנן ע"י האדריכל דניאל ליבסקינד ונפצח לקהל בשנת 2001. התערוכה המעניינת במוזיאון מציגה את סיפורה של הקהילה היהודית של גרמניה החל מימי הביניים ועד לימינו. התערוכה כוללת פרטי אמנות, צילומים, חפצי דת ועוד. אנדרטת השואה המרשימה של ברלין ממוקמת מצידו המזרחי של הטירגרטן. על שטח של 19,000 מ"ר ניצבות 2,711 מצבות שחורות, זכר ליהודים שניספו בשואה.
• טירגרטן – הריאה הירוקה הגדולה של ברלין, הטירגרטן שימש בעבר כשטחי צייד של משפחת המלוכה. היום זהו פארק ציבורי גדול שיש בו יער, מדשאות, אגמים קטנים עם ברווזים ופרחים ואפשר להנות בו מטיול טבע נעים במרכז העיר. כשיוצת השמש אפשר למצוא בפארק את תושבי ברלין משתזפים על הדשא.

מתי כדאי להגיע לברלין?

שכנענו אתכם שכדאי להזמין טיסה לברלין, אבל אתם לא בטוחים מתי הכי כדאי להגיע לעיר? אפשר אמנם להגיע לברלין וליהנות בה במשך כל השנה. כדאי לקחת בחשבון שבחורף קר מאוד ובקיץ יכול להיות מאוד חם. עונות המעבר הן הזמן הטוב ביותר בעיר ובמיוחד חודשים מאי-יוני בהם מזג האוויר נעים במיוחד והאביב מוסיף צבעי פריחה נהדרת לעיר.